måndag 29 november 2010

Soppvecka?!


I helgen har jag unnat mig minsann. Men är det födelsedag så är det, tänkte jag. Sen blev jag bjuden på spa, men trerättersmeny och söt-scones fika, ja. Jag har varit duktig så duktig, men i lördags så bestämde jag mig bara för att inte räkna. Oj vad mätt jag blev och oj vad trött jag blev av tre knappa glas till maten :) J säger som plåster på såren att vi ska bara äta soppa hela veckan nu! Så då kommer allt bli bra :) Därför passar det väl ändå bra att tipsa om en av de godaste sopporna jag har?! Det är J:s syster som lärt oss den och den är verkligen toppen! Kanelen och kardemumman gör det stora extra och fetaost eller gräddfil eller vad du vill i är tiptop det med. Mmm. :)
Denna gång inte propointsberäknad, det beror lite på hur mycket du tar av tillbehör och så... 


Turkisk linssoppa

Ingredienser

1 stor gul lök
3-4 vitlöksklyftor
2 dl röda linser
1 l grönsaksbuljong
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
kanel (1/2 -1 msk)
2 lagerblad
kardemumma (1/2 -1 msk)
Gör så här
Fräs lök och vitlök (finhackade) i lite olja. Fräs linserna en kort stund och slå på buljongen. Tillsätt tomatpuré och kryddor och lt koka ca 20 minuter. Ha sedan i krossade tomater och smaka av med salt och peppar. Servera med bröd, fetaost och citron.
Turkiskt yoghurt eller creme fraiche är också fint till :)

1 kommentar:

  1. åh,vad gott det lät! =O)
    Jag har en soppa som jag tycker är super också, och som är så enkel.
    Du tar en burk/tetra med passerade tomater.
    Fräs lite purjolök i smör, häll över de passerade tomaterna. koka upp, lägg i en buljongtärning, lägg på ett lock. Ha salt och peppar efter behag.
    Extra gott är att Pressa i vitlök i gräddfil och ha i en klick i din soppa =O)

    SvaraRadera