Jag tycker det är dags för lite recept här! Så nu kommer söndagsfrukostens goding, magra scones. De var faktiskt förvånandsvärt goda, speciellt när man vant sig litegrann :)
Scones m. kesella 1 kaka 4 bitar (4pp/bit)
1 dl vetemjöl (jag tog special)
1 dl grahamsjöl
63 g kesella 1%
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
1/2 dl russin (eller något att som man gillar?)
3/4 dl vatten
Kladda ihop allt till en något kladdig deg. Forma till en kaka och lägg på bakplåtspapper. Dela i ett kryss mitt över (denna lilla detalj glömde jag dock :( )
Grädda i 250grader i 10 min. (Eftersom jag glömde skära kakan, så var den rätt degig när jag fick ut den och skar i tu, men det grejjade sig genom att slänga in bitarna igen, på lite lägre värme i typ 6-7 min till. ) (Eventuellt var det detta som gjorde mina scones väldigt krispiga och goda? )
och ps. dagens vikt -0.6 sen sist. Det är väl helt okej?
Grattis till nedgången!tycker det är helt ok, bra också tom! =O)
SvaraRaderaOch lite magrare scones är ju helt klart att jag måste testa!
Med russin låter ju jättegott dessutom =O)
Bra jobbat! Snart 60-talet!
SvaraRaderaPepp fr mig!